Delen

Knuffelboerderij 't Knuffel wei'ke

Twee dwerggeitjes, een drietal kippen en evenveel konijntjes zijn de trotse bewoners van een ‘knuffelboerderij’. De boerderij bevindt zich op een terrein aan het woonzorgcentrum, en kwam tot stand met de steun van de Koning Boudewijnstichting en MIVAS vzw. Bewoners van het Paradijs kozen zélf de naam van de boerderij: ’t Knuffel Weike.

't knuffel wei'ke

Het doel van deze boerderij? Nieuw leven in de brouwerij brengen; de bewoners van WZC Paradijs kunnen zorg dragen voor de dieren, de dieren zijn ‘aaibaar’ en maken mensen (dus) gelukkig(er), de kindjes van het nabijgelegen Huis van het Kind kunnen ervan genieten – waardoor we jong en oud samen brengen, … Een woonzorgcentrum is immers geen plek waar mensen ‘weggestoken’ worden; te allen tijde hebben mensen recht op de beste kwaliteit van zorg en een aangename leefomgeving waar het goed vertoeven is. Met ’t Knuffel Weike wordt die leefomgeving voor de bewoners én mensen uit de buurt gezelliger gemaakt. Het is een plek waar het fijn verpozen is, een rustpunt voor de bewoners waar ze, in gezelschap van diertjes, kunnen samenkomen.

Wil je mee bewoners begeleiden in de zorg voor de dieren, bijvoorbeeld bij het voederen, bewoners begeleiden in de knuffelboerderij,…? Dan kan dat! Laat je interesse weten via rebecca.francis@lier.be.

Uitgelicht